Billecart Salmon
In 1818 werd champagnehuis Billecart Salmon opgericht door Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Elisabeths broer Louis, wijnmaker, legde de basis voor een huis dat zich sindsdien heeft ontwikkeld tot een van de sterkste merken in Champagne.






















Het domein, gevestigd in Mareil-sur-Aÿ, ligt strategisch tussen grand cru en premier cru wijngaarden in Côtes de Blancs, de Marne vallei en Montagne de Reims. Het huis heeft zo'n honderd hectare eigen wijngaarden en koopt daarnaast druiven in van telers, voor een jaarlijkse produktie van ongeveer 2 miljoen flessen.
In de moderne produktiekelder tref je veel roestvrijstaal aan. Billecart Salmon ontwikkelde een heel eigen stijl door druiven te laten vergisten op een lage temperatuur. De vergisting neemt daardoor veel tijd in beslag, een periode waarin verfijnde fruitige geuren loskomen en zoveel mogelijk frisheid in de basiswijn behouden blijft.
Fruitig, levendig en fris: de Billecart Salmon champagnes zijn klassiek en modern tegelijk.