Georges Remy

Georges Remy

Zijn voorouders teelden al druiven in Bouzy, zijn grootvader was de eerste die, in 1950, ook eigen wijn begon te maken. Na zijn wijnstudie werkte Georges Remy enige tijd in Bordeaux en vatte daar een grote liefde op voor rode wijn. Terug in de Champagne begon hij in 2011 dan ook met de produktie van stille rode wijn: Bouzy Rouge. 

Maar in Champagne geen bubbels maken? Remy realiseerde zich dat ze in zijn kelder niet konden ontbreken. En zo keerde de derde generatie wijnmaker Georges Remy via een omweg terug in het vak van zijn familie: sinds 2014 maakt hij ook champagne. Rond Bouzy, in Montagne de Reims, beheert Remy ruim vier hectaren wijngaard waar pinot noir de belangrijkste druif is. 

In de wijngaarden schakelde Remy snel over naar biologisch werken: geen bestrijdingsmiddelen, wel bodembedekkers. Ondertussen verdiept de wijnmaker zich meer en meer in biodynamische technieken en ontwikkelt hij zelf compost en preparaten om de bodem te voeden. Remy koestert de wijngaarden die zijn grootouders hebben aangelegd: heeft hij nieuwe stokken nodig, dan gebruikt hij plantmateriaal uit de 50+ jaar oude wijngaarden. In de kelder gebruikt Georges Remy nieuwe houten vaten van verschillende formaten; malolactische vergisting laat hij toe. 

 

Sorteren op:
Sorteren op: