Lacourte Godbillon

Lacourte Godbillon

Haar voorouders teelden al champagnedruiven, haar grootouders begonnen na de Tweede Wereldoorlog met het maken van eigen champagne, en in 1968 voegden haar ouders hun namen samen voor hun champagnedomein: Lacourte Godbillon. Géraldine Lacourte groeide op tussen de druiven. Na een aanvankelijke carrière in andere richting keerde zij terug naar de familiewijngaarden om in 2006 samen met haar man Richard het bedrijf over te nemen. 

Géraldine en Richard beheren nu acht hectaren wijngaarden in premier cru-gemeente Écueil, in Montagne de Reims. Pinot noir is met 85% aanplant de belangrijkste druif, het overige deel bestaat uit chardonnay. Met een klein team bewerken ze de wijngaarden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Terroir en precieze afkomst zijn belangrijke factoren bij de productie van de Lacourte Godbillon champagnes. Zo komt het hout voor eiken vaten die in de kelder worden gebruikt, uit de directe omgeving. De druiven van de verschillende percelen worden apart gevinifieerd, en de gistresten blijven aanwezig zolang de basiswijnen rusten op rvs of eiken vaten. Na de tweede vergisting blijven de flessen geruime tijd, meestal minimaal dertig maanden, in de kelder.

De champagnes van Lacourte Godbillon zijn droog, expressief en hebben levendige zuren: zonder uitzondering fijne aperitiefchampagnes en goede begeleiders van lichte gerechten. 

Sorteren op:
Sorteren op: