Louis Roederer
Louis Roederer erfde het champagnehuis in 1833, welke tot een van de laatste, grote onafhankelijke familie huizen in de Champagne behoort. Hij cultiveerde zijn eigen wijngaarden en geloofde er altijd in dat een grote wijn ontstaat door de kwaliteit van de bodem, passie, tradities en een goede visie op de toekomst. In de jaren rond 1870 begon dit huis naar de Verenigde Staten te exporteren en zelfs naar Tsaar Alexander II van Rusland alwaar Roederer II de eerste Cuvée de Prestige lanceerde. Deze champagne werd in 1876 geproduceerd en ‘Cristal’ genoemd en is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de beroemdste, subtiele en elegantste champagnes ter wereld.
Het huis Louis Roederer wordt op dit moment gemanaged door de zevende generatie Frédéric Rouzaud en produceert nog steeds alleen wijnen van haar eigen biodynamisch gecultiveerde wijngaarden en maakt alle vintages ook alleen van haar eigen wijnen.
De noordelijk gelegen wijngaarden liggen allen (240 hectare) in de beste terroirs van de Champagne, in de Grands Cru en Premier Cru gebieden van Montagne de Reims, de Côte de Blancs en de Vallée de la Marne. Iedere persoon die werkzaam is voor Roederer steekt al zijn of haar energie en tijd in de wijngaarden en het huis en streeft naar perfectie. De diversiteit binnen het bedrijf is de sleutel naar Louis Roederer’s unieke stijl en uiteindelijk creëert de keldermeester samen met de oenoloog de wijnen welke een tweede fermentatie van 3 tot 6 weken ondergaan. Hierna gaat het magische proces verder tijdens de rijping in de donkere kelders waar de wijnen uiteindelijk na de toevoeging van de ‘liquer d’expedition’ transformeren in champagne en wachten tot hun tijd rijp is...























