In 2020 lanceerde de jonge Paul Gosset zijn eerste champagnes - in samenwerking met zijn vader Michel, die het familiedomein in Ay begin jaren tachtig had overgenomen. Vader Michel was rond de eeuwwisseling begonnen met het weren van bestrijdingsmiddelen in de druivenvelden, al generaties lang in de familie.

Zoon Paul neemt die filosofie over en gaat verder: niet alleen zoveel mogelijk biodiversiteit in de velden, ook op andere vlakken neemt hij stappen om uitstoot en vervuiling te minimaliseren. Zo gebruikt hij etiketten die van katoen zijn gemaakt en capsules zonder aluminium. 

Het familiedomein omvat zo'n 3,5 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Aÿ, Mareuil-sur Aÿ, Dizy en Chouilly. Pinot noir is de belangrijkste druif, chardonnay en meunier vormen een klein deel.

In de kelder kiest Gosset voor spontane vergisting, werkt deels met hout, staat malolactische vergisting toe en houdt het sulfietgehalte zo laag mogelijk. Ook de dosages van zijn eerste champagnes zijn laag. 

Sorteren op:
Sorteren op: