In 1855 begon Pol Roger met de produktie van schuimwijn; tegen de tijd dat hij in 1899 overleed had zijn bedrijf in Épernay al een goede naam opgebouwd. De Pol Roger champagnes werden populair bij de Franse aristocratie en liefhebbers in het buitenland.

Vooral de Engelse markt was belangrijk: met de Britse staatsman en latere premier Winston Churchill kreeg het huis een fan van grote naam. De band tussen de champagnefamilie en Churchill werd zo hecht dat de prestige cuvée van het champagnehuis naar hem werd vernoemd. In 1984 introduceerde Pol Roger de cuvée Sir Winston Churchill, een champagne gemaakt van oogstjaar 1975. Sindsdien wordt de champagne in zeer goede jaren geproduceerd en na zo'n tien jaar op de markt gebracht.

Pol Roger mag de oude, vertrouwde naam van klassieke champagne zijn, het bedrijf blijft in beweging. In 2001 bracht het met Rich een zoetere, demi-sec champagne op de markt. Enkele jaren later volgde een droge, extra brut champagne, Pure. 

Pol Roger heeft 92 hectaren wijngaard in eigen bezit, en koopt daarnaast druiven in van druiventelers. De jaarlijkse produktie ligt op ongeveer 110.000 flessen.

 

 

 

 

Sorteren op:
Sorteren op: