Veuve Clicquot

Geboren in 1777 in Reims, kwam Nicole-Barbe Ponsardin via haar huwelijk in de champagnewereld terecht: haar schoonvader had champagnehuis Clicquot opgericht. Na de dood van haar echtgenoot nam zij als jonge weduwe, veuve Clicquot, het bedrijf in 1805 over. Dat deed ze zeer voortvarend. Met haar keldermeester ontwikkelde ze de remuage tafel (om de gistresten in de fles te verzamelen), en produceerde als eerste een rosé champagne.
Algauw werd zij 'la Grande Dame de Champagne' genoemd - de naam die nu is verbonden aan de hoogste cuvée van het huis, de vintage champagne gemaakt van druiven uit acht grand cru gemeenten. 

In 1986 nam Louis Vuitton Veuve Clicquot over en het jaar daarna werd de groep LVMH (Moët-Hennesy – Louis Vuitton) opgericht.

Het huis Veuve Clicquot bezit 390 hectare wijngaarden verdeeld over twaalf grand cru gemeenten en twintig premier crus gemeenten. Het druivenbestand bestaat uit zo'n 45% chardonnay, 35% pinot noir en een klein deel meunier.

Veuve Clicquot heeft zich in alle tussenliggende jaren ontwikkeld tot een ijzersterk, consistent merk. Herkenbaar aan het zonnig gele etiket is Veuve Clicquot een champagne die staat voor elegante fruitigheid en complexiteit

Het motto van het huis luidt: ‘Slechts één kwaliteit geldt: de beste.'

Sorteren op:
Sorteren op: