• Lorem ipsum

In l’Atelier du Champagne draait alles om ‘s werelds meest feestelijke bubbel: Champagne.

Met enige regelmaat is ons team in de Noord-Franse wijnstreek te vinden, op zoek naar goede champagnes die de Nederlandse markt nog niet kent. Op basis van persoonlijke relaties met de makers importeren we champagnes uit verschillende delen van de regio, geproduceerd door kleine, vaak jonge familiebedrijven met een eigen stijl.

In Nederland houden we, in dagelijks contact met retail-klanten en professionals in de wijnwereld, goed bij waar champagneliefhebbers naar op zoek zijn én hoe we ze kunnen verrassen.

Champagne is een dynamische wijnregio waar, zeker sinds de laatste twee decennia, betekenisvolle veranderingen plaatsvinden: champagneproducenten hebben meer en meer aandacht voor terroir en duurzaamheid en de groeiende voorkeur van consumenten voor droge smaken. Die ontwikkelingen komen nadrukkelijk terug in onze importcollectie.

Naast de eigen champagnes hebben we klassieke namen in huis: sterke champagnemerken die in veel gevallen al twee à drie eeuwen schuimwijnen van hoge kwaliteit maken. Speciale edities, historische flessen, unieke exemplaren: liefhebbers uit de hele wereld weten ons inmiddels te vinden.

Champagne mag dan uit slechts één wijnstreek komen, het product is ongelofelijk veelzijdig. Dat is het uitgangspunt voor de proeverijen die we organiseren voor professionals en enthousiastelingen die meer van champagne willen weten.

Wat is l’Atelier du Champagne? Een plek waar uiteenlopende smaken en stijlen samenkomen en altijd ruimte is voor iets nieuws. Het woord atelier in onze naam is niet voor niets gekozen.

 

BEN JE GEÏNTERESSEERD IN ONZE PROFESSIONELE SERVICES?

NEEM CONTACT MET ONS OP