Lieux-dits collection, de 6 grand cru's van Jacques Selosse (2016)

€2.650,00
Uitverkocht!

Met de “Collection Lieux-Dits” wil wijnmaker Anselme Selosse, de zoon van Jacques Selosse, de verschillende terroirs weergeven van zijn wijngaarden. Selosse werkt overwegend biodynamisch en gelooft in terroirwijnen.

Les Chantereines Extra-Brut NV is een Champagne die voor 100% uit chardonnay bestaat. De druiven zijn afkomstig van de lieux-dit “Les Chantereines” in Avize. Het is een houtgerijpte en zeer complexe champagne.

Chemin de Châlons Extra Brut NV is een blanc de blancs en geeft het terroir weer van de lieux-dit “Chemin de Châlons” gelegen in Cramant.

Les Carelles NV Extra-Brut is een blanc de blancs uit het plaatsje Le Mesnil-sur- Oger. In de Lieux-Dits serie is dit de meest complexe wijn. De champagne is expressief in de neus met tonen van appelcompote, abrikoos, room en specerijen. Frisse zuren met een zeer delicate mousse.

La Côte Faron Extra Brut NV is een blanc de noirs uit Äy. De champagne is licht geparfumeerd, elegant met kruidige en florale tonen en heeft een lange afdronk.

Le Bout de Clos is een blanc de noirs uit Ambonnay. Deze champagne laat diepgang en structuur zien. In de neus een rijk pallet van brioche, toast, honing en noten. Daarnaast is de pinot noir nog te herkennen door framboos, aardbei en met een vleugje sinaasappelschil.

Sous Le Mont is een blanc de noirs uit Mareuil sur Ay. Zeer delicaat en elegant met tonen van gedroogde bloemen, brioche en amandel.

Degorgement datum is januari 2015.