Collection Salgado 2008

€220,00 €180,00
Op voorraad
Grote champagne in een indrukwekkend jasje
Levertijd: 1-2 dagen

Taittinger Collection Salgado 2008

Sinds 1983 verbindt Taittinger champagne met kunst. Contemporaine kunstenaars worden uitgenodigd de Taittinger fles als een beginpunt te gebruiken voor een eigen, en eigentijds, kunstwerk.

Voor de champagne uit vintagejaar 2008 benaderde het champagnehuis de Braziliaanse fotograaf Sebastiāo Salgado (1944). Opgeleid als econoom en inmiddels gevestigd in Parijs, maakt hij aanvankelijk vooral foto's rond sociale thema's als armoede en oorlog. In 2013 publiceerde hij het fotoboek Genesis: een serie foto's in zwart wit van onaangetaste natuur, gemaakt in 32 uithoeken van de wereld. Met de foto's wilde hij het belang van biodiversiteit onderstrepen. 

Salgado 2008 is een champagnekunstwerk in die geest: op de fles is, in zwart wit, een drinkend luipaard in Namibië te zien. Een krachtige foto van een imposant dier. In 2016 werd deze editie toegevoegd aan de Collection champagnes van Taittinger.

De champagne is fris en levendig en gerijpt en complex tegelijk. Een mooie champagne om nu te drinken, maar bewaren zal nog meer diepte en zachtere zuren opleveren. 

  • stijl: rijk en complex
  • 50% chardonnay 50% pinot noir
  • dosage: 9 gram/liter
  • brut
  • kelderrijping sur lattes: 7 jaar