• Lorem ipsum

Mercier champagne

Mercier champagne is een bekend en wijdverspreid champagnemerk. Het is een populaire, betaalbare champagne die ook nog van goede kwaliteit is. De champagne is uitstekend te drinken bij iedere gelegenheid. Bij L’atelier du Champagne willen we jou ook kunnen laten genieten van de bekende, maar ook de minder bekende champagnes van Mercier. Weet je niet zeker welke Mercier champagne je wilt bestellen voor je feestelijke gelegenheid? Dan kunnen we je uiteraard voorzien van advies.

Geen producten gevonden...
Mercier champagne

Mercier champagne, een uniek initiatief

Mercier champagne is ontstaan met een initiatief van Eugène Mercier in 1858. Op een twintigjarige leeftijd richtte hij het champagnehuis op. Hij had zichzelf een ambitieus doel gesteld. Hij wilde de wijn die alleen gedronken werd door de elites van de samenleving toegankelijk maken voor iedereen. Hij wilde champagne beschikbaar maken voor iedereen, zonder dat de kwaliteit van de wijn verminderde. Met deze instelling is het maken van Mercier champagne begonnen. 

De champagne onder de aandacht brengen met reclamestunts

De Mercier champagne zag na verloop van tijd succes met de verkoop van de champagne. Dit was mede mogelijk gemaakt door de diverse verrassingen waarmee Eugène Mercier de champagne onder de aandacht bracht bij het publiek. 

Reusachtig vat met grote inhoud

Een unieke reclame stunt was een presentatie van Mercier bij de wereldtentoonstelling in Parijs in 1889 Op deze tentoonstelling presenteerde het champagnehuis Mercier een reusachtig vat. Dit vat kon de inhoud van wel meer dan 200.000 flessen champagne bevatten. Dit maakte uiteraard indruk op het publiek en was bedoeld om het grote deel van de samenleving aan te zetten tot de consumptie van Mercier champagne.

Champagnebar in de lucht

Op de wereldtentoonstelling in Parijs van 1900 presenteerde Eugène Mercier opnieuw een unieke reclamestunt. Tijdens deze tentoonstelling was er een champagnebar in een heteluchtballon. Deze luchtballon zat vast aan de fundering van het kasteel Vincennes. Hierdoor konden bezoekers een glas Mercier champagne drinken onder het genot van een prachtig uitzicht over Parijs op 300 meter hoogte. Toen de luchtballon losliet vlogen de onverwachte reizigers helemaal naar België. 

Intens en spontaan

De unieke reclamestunts en de vele touren die je kunt maken door de kelders van Maison Mercier reflecteren de smaak van Mercier champagne. De champagne is namelijk niet alleen fris en fruitig, maar ook intens en spontaan. Deze unieke smaak van de Mercier champagne van goede kwaliteit laten niets achterwegen om een indruk te maken op de mensen. De Mercier champagne is altijd al bedoeld als champagne voor het grote publiek, maar er werd en wordt nooit bezuinigd op de kwaliteit.

De basis van de Mercier champagne

De Mercier champagne wordt gemaakt in het Franse Épernay. De druiven komen van de 225 hectare wijngaarden van champagnehuis Mercier. De eigen productie wordt aangevuld met de oogst van boeren uit minder populaire streken om zo de champagne voor een lagere prijs dan de concurrentie aan te kunnen bieden. 

De druk bezochte kelders in Épernay

De Mercier champagne wordt geproduceerd in de enorme kelders van het champagnehuis. Deze kelders zijn uit de kalkrotsen gehouwen en strekken over maar liefst 18 kilometer. De kelders worden niet alleen gebruikt om de champagne in te produceren, maar worden ook bezocht door toeristen.

Zeer toegankelijk

De insteek om een champagne van goede kwaliteit beschikbaar te maken voor het algemeen publiek, motiveert de productie van Mercier champagne nog steeds. In Frankrijk komt Mercier champagne ook voor in de schappen van de supermarkt. Er zijn diverse soorten Mercier champagne met ieder een eigen smaak en samenstelling. De meest voorkomende is de Mercier Brut, deze droge champagne wordt jong verkocht en hoort snel gedronken te worden. De champagne rijpt namelijk niet optimaal.

Niet alleen massale champagnes, ook prestigieuze champagne

Naast de brut champagne is er ook nog de Millésimé, de rosé en de Mercier Cuvée Boulle d'Or. De Mercier Cuvée Boulle d'Or is de prestigieuze champagne van Mercier. Het champagnehuis heeft dus niet alleen toegankelijke champagnes, maar produceert ook kleinschalige en exclusieve champagnes. 

Onze selectie van Maison Mercier

Bij L’atelier du Champagne hebben we een ruime selectie aan Mercier champagnes. Ben je op zoek naar een betaalbare fles champagne die niet onder doet in kwaliteit? Dan is de Mercier champagne een uitstekende optie. Van dit champagnehuis hebben we ook exclusievere champagnes. Hierdoor geniet je in iedere prijsklasse van een heerlijke Mercier champagne. De frisse, fruitige, intense en spontane smaak van deze champagne is voor velen toegankelijk en maakt het makkelijker om thuis champagne te drinken. Ontdek de smaak van deze champagne met een uniek en gewaagd initiatief. Toost op feestelijke gelegenheden met deze toegankelijke champagne!