• Lorem ipsum

Brocard Pierre

Een eeuw geleden mochten de producenten in het departement Aube geen 'champagne' op hun etiket zetten. Dit zuidelijke deel van de streek, dik honderd kilometer onder Épernay, is dan ook een geografische uithoek van de Champagne. Toch kochten de grote huizen rond Reims wel hun druiven uit deze streek: pinot noir doet het hier geweldig. 

Brocard Pierre
€62,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Coteaux rouge 2021
€62,50
Brocard Pierre
€62,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Coteaux blanc 2021
€62,50
€62,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Vintage 2017 Bulles de blancs
€62,50
€129,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€62,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Vintage 2017 Contrée noire
€62,50
€55,00
op voorraad
Spannende rosé met veel kleur Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Saignée de la Côte 2014
€55,00
€55,00
op voorraad
Een zwoele blanc de blancs Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Vintage 2014 Bulles de Blancs
€55,00
€65,00
op voorraad
Elegante, complexe blend van pinot noir en chardonnay Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Vintage 2014 l'Egarée
€65,00
Brocard Pierre
€35,00€42,50
op voorraad
Een lekker glas uit het zuidelijkste deel van Champagne Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Brocard Pierre
Tradition
€35,00€42,50
Brocard Pierre

Na strijd en flink gelobby werd bepaald dat Côte des Bar, in Aube, deel uitmaakt van de AOP Champagne. Hier vind je geen grand cru- of premier cru-gemeenten, wel eigenwijze champagnemakers met een eigen stijl die geweldige, vaak persoonlijke champagnes maken.

Thibaud Brocard is zo iemand. Sinds 2009 bewerkt hij de wijngaarden rond Celles-sur-Ource waar de familie al sinds 1932 druiven teelt. Het bedrijf nam hij over van zijn vader Pierre, die nog altijd zeer actief betrokken is. Thibauds eerste stap: alle bestrijdingsmiddelen het veld uit. In de praktijk werkt Brocard biologisch en voegt zo weinig mogelijk sulfiet toe.