• Lorem ipsum

David Léclapart

Al in 2000 kreeg David Léclapart de biodynamische certificering voor zijn wijngaarden in Trépail, in Montagne de Reims. Bijzonder aan deze gemeente, die hoger ligt en koeler is dan bijvoorbeeld Ambonnay, is dat er veel chardonnay staat aangeplant, in een streek waar pinot noir domineert.

David Léclapart
€99,00
op voorraad
Basis 2020, 100% Chardonnay uit Trépail Premier Cru. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
L'Amateur LV20
€99,00
David Léclapart
€225,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
l'Aphrodisiaque LV17
€225,00
David Léclapart
€225,00
op voorraad
Biodynamische champagnemaker in Trépail, Montagne de Reims. Deze assemblage van chardonnay en pinot noir is mineraal en kruidig. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
l'Aphrodisiaque V16
€225,00
David Léclapart
€269,00
op voorraad
L'Aphrodisiaque basis 2018. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
L'Aphrodisiaque LV18
€269,00
€3.250,00
op voorraad
Blanc de blancs uit Trépail, Montagne de Reims. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
L'Amateur LV99 magnum (1,5 liter)
€3.250,00
€4.500,00
op voorraad
Blanc de blancs uit Trépail, Montagne de Reims. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
l'Artiste LV99 magnum (1,5 liter)
€4.500,00
€6.900,00
op voorraad
Een mooie, spannende en complexe champagne uit Trépail, in Montagne de Reims. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
David Léclapart
l'Apôtre LV99 magnum (1,5 liter)
€6.900,00
David Léclapart

Léclapart beschouwt zichzelf eerder als een agrariër dan een wijnmaker: met zijn champagnes laat hij zien wat er in zijn drie hectaren wijngaard, verdeeld over 22 percelen, gebeurt. Blenden is eerder uitzondering dan regel, veel van zijn champagnes worden gemaakt van druiven uit een oogstjaar en van een wijngaard.

In de kelder laat Léclapart zijn wijnen (deels) op gebruikte vaten spontaan vergisten en rijpen, malolactische vergisting wordt toegestaan en de dosage is altijd (zeer) laag. Sulfiet voegt hij in zeer kleine hoeveelheden toe. 

Dankbaar gebruikmakend van de kalkrijke bodem rond Trépail maakt Léclapart in kleine hoeveelheden elegante, droge en expressieve champagnes met goede zuren en een hartige indruk.