Émilien Feneuil

Émilien Feneuil

Toen Émilien Feneuil in 2006 het bedrijf van zijn ouders overnam, was conventioneel telen de norm. Totdat hij zich begon te verdiepen in biologische landbouw en biodynamische praktijken. Inmiddels werkt Feneuil met biologische certificering, maakt hij eigen preparaten en moedigt hij zoveel mogelijk biodiversiteit aan. Daar gaat hij verder in dan veel anderen: tussen zijn druivenstokken groeien ook noten- en fruitbomen.

Op de kleine 2,5 hectare wijngaard rond Sermiers, in Montagne de Reims, staat vooral meunier aangeplant, aangevuld met chardonnay en pinot noir, en een druif die je maar weinig ziet in Champagne: petit meslier. Verkocht hij aanvankelijk al zijn fruit, pas in 2015 begon Feneuil met het maken van champagne. Dat gebeurde eerst in de kelders van bevriende makers, voor de oogst van 2020 schafte hij zijn eerste eigen wijnpers aan. 

In de kelder laat Feneuil de most spontaan vergisten en rusten de wijnen ongeveer een jaar voordat ze worden gebotteld voor de tweede vergisting. Met zo weinig mogelijk sulfiet en lage dosages maakt Feneuil fascinerende, expressieve champagnes. Daarnaast produceert hij stille wijnen, côteaux champenois. 

Proef de wijnen van Feneuil zoals ze zijn gemaakt: in alle rust en met geduld.

Sorteren op:
Sorteren op: