Jacques Selosse

Jacques Selosse

Jacques Selosse is een in de jaren '50 van de 20e eeuw in Avize opgericht champagnehuis. De eigenaren zijn Corine en Anselme Selosse. Het kleine champagnehuis produceert ieder jaar een kleine 60.000 flessen champagne van de druiven die op 7,5 hectare wijngaard groeien.

De stokken worden rigoureus gesnoeid omdat Anselme Selosse streeft naar een lage opbrengst per hectare. De jonge wijn wordt na de oogst tot juni in het volgende jaar in eiken vaten uit Bourgogne gelagerd. De jonge wijn wordt in die vaten geregeld omgeroerd. Deze "bâtonage" vindt eerst iedere week, later iedere maand plaats. De gistcellen en het bezinksel worden zo steeds weer door de jonge wijn gemengd. In juni wordt de jonge wijn met een liqueur de tirage met daarin suiker en gist gebotteld en voor de pris de mousse in de kelders gelegd. Bij het dégorgement wordt in plaats van de gangbare biet- of rietsuiker, fructose gebruikt. De dosage is zeer gering.

Sorteren op:
Sorteren op: