Janisson et Fils

Dit champagnehuis ligt in Verzenay, een dorpje ten zuiden van Reims in een van de mooiste terroir gebieden van de Champagne streek. Janisson werkt hoofdzakelijk met pinot noir druiven.

Sorteer op:

Dit champagnehuis ligt in Verzenay, een dorpje ten zuiden van Reims in een van de mooiste terroir gebieden van de Champagne streek. Janisson werkt hoofdzakelijk met pinot noir druiven.

Eigenaar Manuel Janisson, voortgekomen uit een lange generatie van wijnmakers, draagt zijn passie uit voor champagne maken en zet de traditie voort. In 2014 liet hij samen met de architect Giovanni Pace een modern champagne huis met bijbehorende kelders bouwen, aansluitend bij de stijl van zijn nieuwe cuvées. Manuel combineert moderne technologie met oude tradities om hiermee het beste te bereiken.

De Janisson stijl: finesse en elegantie.

De minimalistische stijl van het nieuwe huis komt ook weer terug in de nieuwe lijn van de flessen: elegant en strak. De lichtvoetigheid en excellentie van de Janisson champagnes komen met name voort uit de complexiteit van de smaken. Harmonie overheerst boven kracht en daarom zijn deze champagnes altijd fijn en elegant.

De meeste wijngaarden liggen in de Grand Cru gebieden en zijn de juwelen van het huis. Het hele jaar door worden de wijngaarden met precisie en respect voor de natuur bewerkt. De druiven worden regelmatig getest om de weg naar perfectie te kunnen blijven bewandelen.