• Lorem ipsum

Maxime Oudiette

Toen Maxime Oudiette in 2012 toetrad tot het familiebedrijf, had hij een duidelijk doel voor ogen: terroirchampagnes maken. Begin vorige eeuw waren zijn overgrootouders al begonnen als druiventelers in Beaunay, ten westen van Vertus, in de zuidelijke Côte des Blancs. Zijn ouders Sylvie en Pascal plaatsten in de jaren tachtig hun eerste pers in de kelder en maakten champagne. 

Met de komst van Maxime, die werkervaring had opgedaan bij champagnehuizen Thuillier en Jacques Selosse, kwam alle aandacht te liggen bij de kwaliteit van de drie hectaren wijngaard, waar vooral chardonnay staat aangeplant. Met verschillende - biologische, biodynamische - technieken zorgt Oudiette voor gezonde druivenstokken in een gezonde bodem. Met minimale middelen en interventie leveren ze goed rijp fruit op. 
Door de druiven per perceel te plukken en apart te vinifieren krijgt Oudiette goed inzicht in de verschillende eigenschappen van de stukjes wijngaard en is hij in staat uiteenlopende champagnes te maken. 

In 2015 maakte Maxime Oudiette zijn eerste cuvees, de eerste flessen kwamen eind 2020 op de markt.

€84,50
uitverkocht!
Ontdek deze krachtige Blanc de Noirs geproduceerd in Beaunay, in de Côte des Blancs. Deze 'Vin de Lieu' is een pure terroiruitdrukking. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Maxime Oudiette
Les Hautes Sources Souris
€84,50