• Lorem ipsum

Mouzon-Leroux

Al generaties lang zijn de families Mouzon en Leroux druiventelers en wijnmakers. Op dit moment beschikt domein Mouzon-Leroux over acht hectaren wijngaard rond grand cru gemeente Verzy, in Montagne de Reims. 

€125,00
op voorraad
Interessante blend van alle zeven toegestane druiven variëteiten in gelijke delen. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Mouzon-Leroux
Vintage 2017 Les Fervins
€125,00
€65,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€59,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€64,50
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Mouzon-Leroux
l'Ascendent Solera (base '15)
€64,50
Mouzon-Leroux
€49,50
op voorraad
L'Atavique is een prachtige cuvée om van te genieten als aperitief of bij het eten. Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Mouzon-Leroux
l'Atavique
€49,50
€125,00
op voorraad
Likkebaardend lekkere, droge champagne - in grote fles Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Mouzon-Leroux
l'Atavique magnum (1,5 liter)
€125,00
€75,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€75,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€119,00
op voorraad
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€117,50
op voorraad
Alle 7 druivenrassen die zijn toegestaan in één champagne Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€112,50
op voorraad
Top cuvée gemaakt zonder gebruik van sulfiet Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
€72,50
op voorraad
Vintage blanc de blancs Lees meer
Voor 12:00 uur besteld, binnen twee werkdagen in huis.
Mouzon-Leroux

Sinds 2008 werkt Mouzon Leroux biodynamisch en draagt actief bij aan biodiversiteit in het landschap. In de wijngaarden heeft Sébastien Mouzon tussen de druiven ook andere gewassen geplant: tomaten, tijm, bessen, kersen- en notenbomen. Met huisjes in de bomen zorgt hij dat vogels en vleermuizen een onderkomen hebben. Tussen de druivenstokken scharrelen in de winter kippen en schapen, die de bodembedekkers in toom houden. 

Met extracten die hij zelf maakt van kamille, brandnetel, tea tree, oregano helpt Mouzon zijn druivenplanten door fases van hitte, droogte of juist vocht. 

In de velden staat vooral pinot noir, aangevuld met een klein deel chardonnay, iets meunier en daarnaast druivenrassen die je in Champagne in bescheiden mate tegenkomt: arbane, pinot gris, pinot blanc en petit meslier. De druivenrassen staan deels door elkaar in de wijngaard.

In de kelder maakt Sébastien Mouzon gebruik van natuurlijke gisten en malolactische vergisting, en de toevoeging van sulfiet wordt zo laag mogelijk gehouden. Krijgen de basiswijnen met een à twee jaar al veel tijd voor ontwikkeling, na de tweede vergisting blijven de champagnes drie tot acht jaar in de kelder.

De champagnes van Mouzon-Leroux zijn gelaagd, expressief en heerlijk complex. Geweldig op de eettafel.